De stichting conformeert zich aan de nieuwe regels inzake de Wet Bestuur Toezicht Rechtspersonen (WBTR) per 1-7-2021.
Stichting Angels4Angels (Anbi status) helpt, in samenwerking met de BengeltjesShop, kansarme mensen uit de krottenwijk Thembalethu (Westkaap/Zuid Afrika), aan werkgelegenheid en betere leef- en woonomstandigheden.
Marieke Bunnik is de drijvende kracht achter Angels4Angels/BengeltjesShop. Ze heeft jaren in zuidelijk Afrika gewoond en gewerkt en is er altijd van bewust geweest hoe bevoorrecht ze is, dat haar wiegje in Nederland heeft gestaan en heeft daarom oog voor de minderbedeelde medemens. Dit is haar drijfveer voor het opzetten van Angels4Angels geweest.
Haar ervaring als sieraden ontwerpster brengt ze over op kansarme moeders uit Thembulethu.
Zij helpen Marieke met het vervaardigen van bescherm-en geluksengeltjes onder de merknaam "B’engeltjes". Ze ontvangen hiervoor een salaris, waarmee ze kunnen voorzien in hun dagelijkse behoeften.
De B'engeltjes worden verkocht in Nederland via de webshop en op fairs, evenementen, markten en braderieën. Van de opbrengst worden nieuwe materialen gekocht en kunnen de dames opnieuw worden ingehuurd, om zo de samenwerking voort te zetten.
Het salaris dat ze ontvangen voor hun werkzaamheden is genoeg om in hun dagelijkse behoefte te voorzien, maar niet genoeg om hun woonsituatie te verbeteren. Al met al dus een kansarme situatie.
Hiervoor is “Stichting Angels4Angels” in het leven geroepen.
De stichting heeft op korte termijn als doel om via fundraising, donaties, benefiet avonden etc. genoeg geld bij elkaar te krijgen om een betere woning te bouwen, waardoor ze vanuit een uitzichtloze situatie gaan naar een nieuwe, betere toekomst (ZIE PROJECTEN/BOUWEN AAN EEN BETERE TOEKOMST)
De doelstelling op langere termijn, is het opzetten van een creatief centrum waar mensen kunnen leren om oa kleding en sieraden te ontwerpen en te vervaardigen, zodat zij uiteindelijk een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.
Het creatief centrum kan op bepaalde tijdstippen ook gebruikt worden voor kinderen. Door het organiseren van knutselmiddagen houden we de kinderen van de straat en leren ze hun creativiteit te ontdekken en te ontplooien. Tenslotte zijn de kinderen de toekomst.
Voor het opzetten van het centrum is een budget nodig van 30.000 Euro. Dit klinkt als een erg hoog bedrag en dat is het ook, maar aangezien er weinig concurrentie is, zijn bouwmaterialen ontzettend duur in Zuid Afrika en dat is ook de reden waarom zo veel mensen onder zulke slechte woonomstandigheden leven.